Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Västanfors vinna serien

Mer kontinuitet på träningarna, en trupp fri från skador och ett stabilare försvar. Då lovar Västanfors tränare Gunnar Mattson att laget ska förbli ett topplag.

Västanfors vårsäsong har varit ett glädjande ämne i den lokala fotbollen. Laget ligger just nu andra plats i tabellen och publiken på Fagerliden har fått se bländade spel i vissa matcher. Men fortfarande är VIF:s ena huvudtränare Gunnar Mattson inte helt nöjd.

– Jag är en sådan person som aldrig blir nöjd. Men det är godkänt i alla fall, säger han.

Vad har fungerat bra för er del under våren?– Vi har utvecklat vårt anfallsspel, känner jag. Vi har ju gjort en hel del mål och får in flera spelare i straffområdet.

Vad har fungerat sämre?

– Vi har släppt in för enkla mål. Jag lastar inte målvakterna, det handlar om hela laget. Försvaret har fungerat jättebra ibland, och mindre bra ibland.

Du sa inför säsongen att ni skulle vinna serien. Hur ska du kunna infria det löftet?– Vi måste bli stabilare i försvarsspelet. Det får inte vara upp och ner, det ska bara vara upp. Visst kommer vi att släppa in mål, men motståndarna ska få jobba ännu mer för att göra dem. Anfallsspelet har vi, det är jag inte ett dugg orolig för. Om vi bara får kontinuitet på träningar och slipper skador kommer vi att kunna gå långt. Vi är ett lag som kommer att slåss där uppe.