Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Safari visade vägen inför storpublik - blev tvåmålsskytt i hemmapremiären

Två förväntade topplag på planen.
Men när det skulle avgöras var VSK flera nummer större än Akropolis i hemmapremiären på Solid Park Arena.
Matchhjälte - målkungen Karwan Safari.

Annons
Foto: KGZ Fougstedt
Karwan Safari visade vägen för VSK med sina två mål mot Akropolis. Här firar han med Birahim Sarr. Foto: KGZ Fougstedt/Bildbyrån

Så var matchen läs vår textrapportering här

5069 på läktaren, spänning i luften och ett soldränkt Solid Park Arena. Förutsättningarna för fotbollsfest kunde inte vara bättre när VSK och förväntade toppkollegan Akropolis drabbades samman på lördagseftermiddagen.

Matchen inleddes jämnt och laget kände på varandra. VSK, utan skadade lagkaptenen Ilir Berisha som blir borta några veckor på grund av en inflammerad knäsena, kändes dock tidigt som det farligaste laget när det kom till anfallsspelet men utan att komma till några riktiga farligheter mot ett fysiskt spelande Akropolis.

I den 20 minuten hittade Karwan Safari sedan fram till en framrusande, fri Douglas Karlberg ute till vänster men Akropolismålvakten Filip Anger stod för en benparad.

MISSA INTE: LIVE: Se eftersnacket med intervjuer och analyser här

Det skulle visa sig att just vänsterkanten var den där VSK skapade de farligaste chanserna. I den 27:e minuten fick samme Karlberg chansen igen efter en fin framspelning från Jonas Hellgren. Men även den här gången var Anger vaken och räddade till hörna.

VSK fortsatte sedan att vara det spelförande laget som skapade de klart mest farliga lägena och ledningsmålet kändes som att det kröp allt närmare. Och när Karlberg drogs ner i straffområdet i den 33:e minuten kom också ledningsmålet efter att Karwan Safari satt bollen hur m helst i nätmaskorna bakom Akropolismålvakten. VSK tog sedan över spelet mer och mer i den första halvleken men några fler mål blev det inte.

Den andra halvleken hann pågå i drygt sex minuter innan det var dags igen. För andra gången var det Karwan Safari som fick in bollen, den här gången med huvudet, till 2-0.

SE IGEN: Se uppsnacket och bilderna från supportermarschen igen

VSK fortsatte under halvleken att skapa betydligt mer än Spångalaget som hade svårt att komma till några särskilt farliga lägen mot ett tajt grönvitt försvar.

När Karwan Safari byttes ut i den 71:a minuten mot Rinor Nushi hyllades tvåmålsskytten med jubel och högljudda applåder från publiken.

I 81:e minuten kom sedan spiken i kistan för VSK när Douglas Karlberg, som upprepade sin fina insats från premiären mot Skellefteå, när han krigade sig förbi tre-fyra Akropolisförsvarare, och la in trean bakom Filip Anger. Karlberg blev även, för andra matchen i rad, utsedd till matchens VSK-lirare.

3-0 blev också slutresultatet i matchen och VSK inkasserade tre poäng i sin andra raka vinst i serieinledningen. Nästa match spelas borta mot Arameiska Syrianska nästa lördag.

MISSA INTE: Se andra avsnittet av dokumentären om VSK Fotboll - #roadtosuperettan

MATCHFAKTA - DIVISION 1 NORRA

Västerås SK - Akropolis IF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 (33) Karwan Safari (straff), 2-0 (52) Karwan Safari, 3-0 (81) Douglas Karlberg.

Publik: 5 069.

Annons