Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säg ja till lärarna och Sveriges framtid

Vi befinner oss mitt i årets viktigaste avtalsrörelse. Den om lärarnas löner.

Kommunerna har under lång tid sagt nej till lärarna. Men att säga nej till lärarna är även att säga nej till de unga som skulle kunna tänka sig lärarbanan.

Unga avskräcks i dag av de låga lönerna. Ett nej till lärarna är ett nej till hela samhället. Till kunskap och nya innovationer och till höjda studieresultat i skolan. För allt börjar med en bra lärare och därför måste kommunerna ta ansvar för den nationella lärarkrisen som vi står inför.

För att bidra till att bryta den negativa trenden måste lärarlönerna höjas. Just nu pågår medling i lärarnas avtalsrörelse. Det tar tid. Det är för att frågorna är så viktiga. Inte bara för lärarna, utan för allas vår skull.

Vill vi bygga ett Sverige som är rikt på kunskap och konkurrenskraft behövs fler skickliga lärare. För att locka fler att vilja vara och bli lärare måste kommunerna våga satsa på lärarna och höja lönerna.

Kommunerna måste våga säga ja. Säga ja till lärarna och därmed också till eleverna och Sveriges framtid.

Lärarförbundet i Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel