Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saga räddar barn i sitt skolprojekt

Saga Wahlstedt vill hjälpa utsatta barn och valde därför att i sitt projektarbete i skolan samla in pengar till Rädda Barnen.

Fagersta. På Risbroskolan får alla nior i uppgift att göra ett valfritt projektarbete. Vissa spelar in film eller sätter ihop en teater medan andra ägnar sig åt välgörenhet. Saga Wahlsted valde det sistnämnda och samlar nu in pengar för att hjälpa fattiga och utsatta barn.

Elevens val, som projektarbetet heter, gör det möjligt för niondeklassarna på Risbroskolan att nästintill välja fritt bland ämnen de gillar.

Saga Wahlstedt går inriktningen art/media och har ett stort intresse för teater, smink och kläder. Men när det kom till valet av projektarbete ville hon göra någonting för välgörenhet.

– Jag tänker ofta på alla fattiga barn, framförallt dem i Afrika som varken har vatten eller kläder. Och då tyckte jag att det kunde passa att göra det på Elevens val, säger Saga Wahlstedt.

Hon har valt att arbeta själv då hon trivs med det.

– Jag har aldrig varit mycket för lagsporter eller liknande. Därför känns det bra att göra det här själv och om insamlingen ger pengar kan man känna sig stolt, säger hon.

Saga tog kontakt med Norra Västmanlands ordförande för Rädda Barnen och frågade om hon kunde få låna två insamlingsbössor.

– Tänk om alla som handlar för typ 49 kronor skulle lägga i en krona i bössan. Det skulle kanske inte vara någon skillnad för dem men mycket pengar för någon som är fattig, säger Saga.

Tanken kring just den sista kronan upp till en jämn siffra gjorde att projektets namn växte fram; One.

Se hela reportaget i onsdagens papperstidning (7/11).