Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågas av pressen – men försvaras av Mourinho: "Ni kommer förstå varför Lindelöf spelar"

Det har inte varit någon lätt start för Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United som har fått utstå hårda ord från medierna. Men han backas upp – av tränaren José Mourinho. – Ni kommer förstå framöver varför jag spelar Lindelöf, sa Mourinho på presskonferensen efter nattens match mot Barcelona.

Annons

Ja, han har det inte lätt nu, Victor Nilsson Lindelöf, som har fått smaka på stora sågen av pressen den senaste tiden. Först i matchen mot Real Madrid, där Nilsson Lindelöf först orsakade en straff, och sedan brände en i straffläggningen.

Läs också: Lindelöfs mardrömsafton – dubbelt straffad mot Real Madrid

I natt möttes Manchester United och Barcelona i den sista matchen på Uniteds USA-turné, och slutresultatet blev en förlust med 1-0 till Barcelona. Även då fick VNL sin beskärda del av pressen.

"Fortsätter han så här kan han se fram emot en säsong på bänken" skriver The Mirror.

”Lindelöf har fortfarande inte kommit till ro i försvaret, hans positionering var stundtals amatörmässig”, skriver Manchester Evening News.

Victor Nilsson Lindelöf är hårt ansatt av engelsk press.

Men någon som är mer hoppfull och fortfarande har tilltro till den svenske backen är tränaren Jose Mourinho.

Efter nattens match stod han upp för den 23-årige Västeråsaren, med orden:

– Ni kommer förstå framöver varför jag spelar Lindelöf, sa Mourinho på presskonferensen efter matchen, enligt Sportbladet.

Matchen mot Barcelona var den sista på USA-turnén, då Manchester United nu reser vidare till Norge och Oslo för att möta Vålerenga.

För Plus-kunder: Så blev Vigge världsback i Manchester United – vägen från Råby IP till Old Trafford: "Jag tänkte shit, var är jag?"

Annons