Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sagas snabba succé i debuten

Hon lämnade storklubben Uppsala CK för Fagersta CA. Nu har Saga Lindström gjort debut för sin nya klubb. Och det blev succé direkt.

På tävlingen Arlanda Test Track i fredags kom hon först åtta. Och hon skulle visa under lördagen att Fagersta CA gjorde rätt som satsade på henne. På Dybeckstempot i Köping körde hon riktigt starkt och kom in på tredje plats.

– Det är jag nöjd med, absolut. Det kändes som att jag fick i gång flytet på tävlingen. Och det var första tävlingen på nya tempocykeln. Den kändes snabb, säger Lindström.

Dybeckstempot var 25 kilometer långt, och det är långt med Lindströms mått mätt. I fjol, när hon var junior, cyklade hon som längst 17 kilometer på tempoloppen. Därför var helgens tävling en riktig utmaning.

– Det är ett stort steg. Jag hade tänkt att jag skulle gå ut lite lugnare och sedan öka på vägen tillbaka. Det var ganska kuperat och då kan det vara svårt att få in flytet i åkningen. Men jag fick in flytet ändå. Jag var lite trött i mitten av loppet, men i slutet kändes det som att jag fick mer krafter igen.

Lindström värvades i december förra året av storsatsande Uppsala CK. Men där fungerade allt inte som hon hade trott, och därför bytte hon till Fagersta CA. Ett lyckat byte, enligt henne själv.

– Jag känner nu efter helgen att det här kommer att bli hur bra som helst. Det var några ledare på plats och man får alltid bra backning. De bryr sig verkligen om en och står där vid start och mål. De är väldigt stöttande, det känns bra, säger Lindström.

Vann Dybeckstempot gjorde Fagersta CA:s Cecilia Hansen. FP har sökt henne för en kommentar.