Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säker skolväg ett måste

Har följt mitt barnbarn till skolbussen, han som går i 3:e klass och har fått busskort. Den äldre pojken som börjat i 5:e klass får inte åka med.

Enligt kommunens och LVT:s beräkningar är inte skolvägen riktigt tre km lång (jag har själv kommit fram till att sträckan är mer än tre km). Nu är det inte bara avståndet som avgör utan en farlig och trafikerad väg kan också avgöra om busskort beviljas.

För alla skolbarn som måste passera riksväg 68 är det farligt, inga övergångsställen och vägen är hårt trafikerad. Så alla skolbarn som bor så de måste gå över riksväg 68, ska ha busskort.

Riksväg 69 i Kärrgruvan är en lika farlig och hårt trafikerad väg. Det finns inget övergångsställe vid busshållplatsen, fartbegränsning till 50 km men de flesta kör fortare.

Jag vet sedan tidigare att barn som har kortare väg till skolan fått busskort. Idag såg jag barn som går i högre klasser åka med, men det får inte mitt barnbarn.

Den 8 augusti skrev jag till kommunalrådet Åsa Eriksson (S) och de politiskt valda beslutsfattarna i kommunen. Jag har inte fått något svar.

Jag föreslog också att bussen skulle gå gamla Hedemoravägen förbi Kärrgruvans skola, vilket skulle bli betydligt säkrare för barnen och det är längs den vägen barnen bor.

Vi var fem personer som flyttade hit för åtta år sedan och vi trivs mycket bra i Kärrgruvan. Redan förra året kom tankarna på att flytta från Norbergs kommun på grund av nerläggningen av Kärrgruvans skola och problematik med skolskjuts. Nu känns det ännu mer befogat.

Orolig och besviken farmor i Kärrgruvan

Sonja Parling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel