Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkerheten viktig i studentkortegen

I morgon tar 117 ungdomar studenten från Brinellskolan.Polisen är redo för den stora dagen.

Polisen delar in lördagens studentfirande i två delar. Under dagen har viss personal koll på kortegen, men det är mot kvällen som polisen satsar mest resurser.

– Vi har bland annat polisens volontärer ute för att se om någon behöver hjälp på något sätt, säger Eva Lindberg, närpolischef i Fagersta.

I Fagersta håller sig studentkortegen i de centrala delarna, runt Vilhelminaparken. Det är därför klokt att de bilister som kan undviker de gatorna under lördagens studentfirande.

I år har det varit en del olyckor med studentflak runt om i landet, i Västerås avbröt polisen studentkortegen av säkerhetsskäl sedan två studenter ramlat av kortegeflak.

– Det brukar inte vara några bekymmer här. Men om det blir det, då kommer beslut tas om att vi bryter kortegen, säger Eva Lindberg och tillägger att polisen är extra uppmärksam med tanke på olyckorna.