Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sala kommun vill satsa på Jordskottsturism

Sala kommun vill smida medan järnet är varmt och locka fans av Jordskott till inspelningsplatserna i Sala – eller Silverhöjd som orten kallas i SVT-serien.

Carina Eriksson, näringslivsutvecklare på Sala kommun, berättade om satsningen i samband med den stora galapremiären av avsnitt 1 av säsong 2 av Jordskott, som visades på Centrumbiografen iSala under måndagskvällen.

Carina Eriksson berättade om Sala kommuns arbete för att försöka utveckla den lokala turismen i kölvattnet på tv-inspelningarna.

– Det är så mycket använt av orter och platser runt Sala. Det finns en stolthet i Sala kring detta och därför vill vi utveckla en Jordskottsturism i samarbete med filmregionen. Vi vill jobba med fotspårsturism, som i Ystad med Wallander så att turister kan runt på olika inspelningsplatser och liknande.

TV: Möt skådespelare och Salabor på smygpremiär av nya Jordskott

Carina Eriksson hade också andra förhoppningar om framtiden:

– Nu kommer säsong 2 och så vet jag att en säsong 3 är på gång. Då hoppas jag att manuset skrivs så att de flesta återvänder till Sala...jag menar Silverhöjd! framhöll Carina Eriksson.

Jordskotts regissör, Henrik Björn, ville dock inte släppa några detaljer kring en eventuell säsong 3 av Jordskott om den kommer att utspela sig mer i Silverhöjd än säsong 2 – eller om den ens blir en säsong 3.

– Det har jag ingen aning om faktiskt, det är lite för tidigt att spekulera om, förklarade Henrik Björn i tv-sändningen.

Henrik Björn fortsatte:

– Så mycket kan jag säga att när vi filmade säsong 1, trivdes vi väldigt mycket i Sala och när vi nu är tillbaka här känns det verkligen som att vi är tillbaka i Jordskotts kärna, så mycket kan vi säga i alla fall.

I samtal med redaktionen förtydligar Henrik Björn att inga beslut är fattade om en säsong 3 och att han heller inte ens vill diskutera en sådan fortsättning.

– Nu håller vi precis på att lansera säsong 2. Om jag hade fått en direkt fråga i tv-sändningen om det blir en säsong 3, skulle jag ha sagt nej i det här läget. Jag svarade på en hypotetiskt fråga angående en möjlig säsong 3, men det betyder inte att det finns några som helst fattade beslut i den riktningen, förtydligar Henrik Björn.

Läs mer: Jordskott blir nattrysare – på SVT Play