Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotet kom mitt under poliskonferensen – Poliskälla: "Inga tvivel om att detta hänt"

Artikel 1 av 7
Polischefshotet
Visa alla artiklar

Polisområdeschef Lena Tysk fällde hotet "Har du pratat med media är du död", när hon och lokalpolisområdeschef Agneta Kumlin var på konferens.

Annons

I tisdags gick polisen ut med ett pressmeddelande att Västmanlands polisområdeschef, Lena Tysk, anmält sig själv efter det påstådda hotet mot Salas lokalpolischef Agneta Kumlin. Då hade det gått en hel vecka sedan det misstänkta brottet inträffade. Enligt en säker poliskälla som SA pratat med skedde hotet någon gång mellan18 och 19 oktober när en två dagar lång poliskonferens hölls på anläggningen Sätra Brunn utanför Sala.

Läs också: Polisområdeschefen anmäler sig själv

Läs också: Leif GW Persson om hotet mot Kumlin: Häpnadsväckande att en polis gör så

Hotet mot Agneta Kumlin ägde rum när en poliskonferens anordnats på Sätra Brunn.

Läs också: Salapoliser rasar efter hotet

– Hotet skedde inte under utan i anslutning till ett ledningsmöte. Upp till fem personer befann sig i närheten när polisområdeschef Lena Tysk gav sig på Agneta Kumlin. Flera hörde också hur hon hotade henne, säger poliskällan.

Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef för Sala-Fagersta-Sura

Hur var vittnenas reaktion när de berättadeom hotet för dig?

– De var i chocktillstånd och menade att det som Lena Tysk sagt lät helt osannolikt. Samtidigt finns det inga tvivel om att detta verkligen hänt, säger poliskällan som menar att innebörden i polisområdeschefens hot " har du pratat med media om det här är du död" inte var att döda lokalpolisområdeschef Agneta Kumlin som person. I stället skulle Tysk ta död på Kumlins poliskarriär eftersom hon uttalat sig i SVT och kritiserat polisbristen i den norra länsdelen.

Hur ser du själv på det som skett?

– Så här får det bara inte gå till, säger poliskällan.

Annons