Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens bombgrupp undersökte det misstänkta föremålet

Ett område runt polishuset i Sala spärrades avefter att ett misstänkt föremål hittats.

Annons

Det var vid 13-tiden som larmet kom om ett misstänkt föremål som hittats vid en brevlåda utanför polisstationen. Brevlådan tillhör Salapolisen.

– Det är ett mindre cylinderformat föremål som hittats uppe på en brevlåda. Det är en polisanställd som hittade föremålet och gjorde då bedömningen att det behövde undersökas, säger Johan Thalberg, presstalesman på polisen.

Polisens bombgrupp åkte från Stockholm frö att undersöka föremålet.

Grafik: Mats Wikman

Ett område runt polishuset spärrades av i väntan på bombgruppen. Delar av fastigheten spärrades också av och utrymdes. Det är ännu oklart när avspärrningarna kan hävas.

– Vi har ingen exakt tidsangivelse som det ser ut nu. Jag kan säga att det kommer att vara avspärrat ett tag fram över. Vi kommer inte att ta bort avspärrningen förrän bombgruppen varit på plats och gjort sin bedömningen.

Uppdaterat 16.30.

Polisen skriver på sin hemsida att bombgruppen undersökt föremålet och konstaterar att det var ofarligt. Det ska handla om en leksak, en så kallad cache, som används i en utomhusskattjakt som kallas geocaching. Man har tagit föremålet i beslag för ytterligare undersökning.

Läs mer: Misstänkta föremålet vid polishuset var leksak

Se vår tidigare livesändning från platsen här:

Läs också: TV: Misstänkt föremål vid polishuset i Sala – polisen har utrymt och spärrat av