Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbeta för Norberg!

Vi som bor i Norberg får ständigt höra att det är vårt ansvar att affärer får lägga ner. Vi är inte tillräckligt köptrogna. Jag undrar om företagarföreningen som brukar ha sina frukostmöten på Engelbrekt någonsin diskuterar företagens ansvar.

Jag kommer ihåg när en kvinna öppnade en fiskaffär i Norberg, plötsligt hade Ica och Konsum välfyllda fiskdiskar – givetvis till lägre priser.

Jag minns också en ambitiös man som öppnade en hälsokostbutik. Då skaffade sig Konsum och Ica stort sortiment av hälsokostprodukter – till lägre priser. När så båda affärerna var utkonkurrerade återgick allt till ordningen, det vill säga fisk och hälsokostprodukter fick en minimal plats i butikerna igen.

Nu har OKQ8 lagt ned. Varför utökade Ica och Konsum sina öppettider till 22? Kunde inte macken fått ha den tiden ensam och sälja matvaror på? Då hade vi med säkerhet haft den kvar.

Finns det inga framsynta chefer på Konsum och Ica som förstår att man biter sig själv i svansen? Nu får vi åka till Fagersta eller Avesta även om vi behöver lite luft, vatten eller andra småsaker till våra bilar. Ytterligare ett skäl att samtidigt handla på andra orter.

Jag föreslår att företagarföreningen bjuder in till en ansvarsdiskussion och framförallt till möte för att få förslag på hur Norbergs affärsliv ska överleva. Om vi ska kunna hejda fallet från ättestupan måste vi alla hjälpas åt!

Yvonne Gröning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel