Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma trista slut i år igen

”Just nu är det bara tomt”

Annons
Tungt slut på säsongen för Per-Ols och Hannes Cederfeldt.

Sejouren i division 1 blev bara en säsong lång. Nu får Per-Ols IBF börja om i tvåan igen.

Trots att laget hade allt egna händer fick lördagseftermiddagen i Kumlahallen ett riktigt trist slut när hemmalaget Kumla IBK vann med 7–5 samtidigt som nykomlingskollegan, och streckkonkurrenten, Nyfors IK besegrade tabelljumbon Lesjöfors/Filipstad IBK med 10–6 i den sista serieomgången. Det innebär att Eskilstunalaget lyckades kravla sig över nedflyttningstrecket tack vare bättre målskillnad.

Per-Ols såg ut att ta en poäng, som skulle räddat kontraktet. Inte mindre än fyra gånger var Per-Ols i ledningen. Men när det kom till den tredje perioden vände Kumla matchen. Gick från 4–4 till 7–4 på mindre än tio minuter. Per-Ols lyckades aldrig resa sig från det rycket.

– Just nu är det bara tomt. Jag vet inte varför vi krånglade till det så i den sista perioden, säger Hennes Cederfeldt.

Cederfeldt, Marcus Collén, Markus Thuvander och Eddie Abrahamsson plus tränaren Niclas Österberg var med om samma trista säsongsslut för ett år sedan. Då med Sala Silverstaden IBK, som på hemmaplan förlorade mot IBK Köping med 2–4, och fick lämna division 1.

Läs mer: Ny ödesmatch väntar för Hannes

– Nu är det bara bittert. Och det kommer det att vara i några veckor. Just nu går det inte att tänka framåt, säger Cederfeldt.

Läs mer: Sluttabellen finns här

Läs mer: Matchfakta från den sista omgången finns här

Annons