Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sanning" ofta anka

Experter brukar ibland varna oss godtrogna för olika fantastiska erbjudanden. De använder då ofta formeln ”om det låter för bra för att vara sant, så är det oftast inte sant heller”.

Under loppet av en kort tidsperiod stötte jag på ett antal sanningar om invandrare. Den första handlade om att en invandrarungdom tycker det är för jobbigt att gå till skolan och då sätter kommunen in en taxi åt vederbörande. Den andra var att invandrare får dubbelt så långt starta eget-bidrag som infödda svenskar får. Den tredje kunde vi läsa om i Fagersta-Posten. Detta att enligt vad någon hört så fick man inte vara pepparkaksgubbe i Risbroskolans luciatåg. Det fjärde var påståendet att nysvenskar får barnbidrag retroaktivt.

Inget av ryktena stämmer. Kanske kunde man tänka sig för innan man för vidare de mest häftiga ryktena? Kanske rent av ringa ett samtal eller skicka ett mejl och kolla hur det verkligen är? Och kanske fundera vem som har intresse av att hitta på de mest hårresande historier om sagolika förmåner med mera?

För om du hör ett rykte om ett missförhållande och det bara verkar vara för otroligt för att vara sant – så är det i de flesta fall inte det. Sant alltså.

kommunalråd

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel