Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på trevnad!

Högbyn. Läste just en Facebook-status som jag tog åt mig väldigt mycket av. Denna status handlade om den ”gamla” skidanläggningen Högbyn.

Jag har själv varit anställd där under flera vintrar och hjälpt till med allt från snöläggning till skidskolan samt liftarna som en gång fanns där. Fagersta kommun skryter väldigt mycket om att de sparar x antal miljoner hela tiden, varför inte lägga lite av dessa pengar på invånarnas trevnad?

Jag är uppvuxen uppe i Högbyn och kan säga att jag saknar alla dagar på snowboarden och skidorna, jag och nästan alla mina kompisar tillbringade mycket tid där uppe och skulle vilja se att det öppnades upp på nytt igen. Det behöver inte vara mycket, bara en lift så att man kan få åka lite. Det finns så stort intresse i Fagersta och i städerna runtom för snowboard och skidor så det lilla skulle räcka väldigt långt.

Jag talar nog för många inom kommunen när jag säger att jag skulle inte tveka en sekund om någon frågade mig om jag ville jobba ideellt så att Högbyn kan öppnas på nytt.

Nu när vi ska vara så miljömedvetna så skulle vi spara mycket på att inte behöva åka iväg till andra skidanläggningar varje helg, samt att det skulle föra fler folk till Fagersta då Högbyn var en välkänd plats i hela Mellansverige.

Jag hoppas att kommunen kan tänkas lägga lite av sina miljonvinster på att öppna några nedfarter igen.

En bekymrad 22-åring.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel