Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar stenhårt för att nå målet

Ryttarinnan Linnea Pierre och hästen Montana Gipsy Queen föll på målsnöret förra säsongen och var ytterst nära att nå ett SM-kval. Men i år ska duon ta sig dit.

Annons

För ungefär åtta och ett halvt år sedan hoppade 17-åriga Linnea Pierre upp på en häst. Och sedan dess har hon varit fast.

Nu tränar hon stenhårt och tävlar med sin ponny i dressyr. Sju pass i veckan samtidigt som hon ska börja andra året på gymnasiet i höst.

– Självklart väljer man bort en hel del grejer. När jag kommer hem från skolan brukar jag plugga i en timme. Efter det åker jag direkt till stallet och är där i två timmar, säger Linnea Pierre och fortsätter:

– Så ser det ut nu över sommaren också, bara det att jag sommarjobbar i stället för att gå i skolan.

För Linnea och hennes häst, Montana Gipsy Queen, finns det ett solklart mål med nästa säsong. Nämligen att ta sig till ett SM-kval. Något duon var snöpligt nära redan den gångna säsongen.

– Det var väldigt nära. Det var bara ett fel i en tävling ifrån. Så det var inga stora marginaler. Men samtidigt är det ett bevis på att vi har kapaciteten att lyckas, säger hon.

Ryttarinnan som till vardags pluggar på Brinellskolan är rankad som nummer ett i Västmanland bland alla ponnyryttare. Något som glädjer ryttarinnan.

– Det är verkligen ett kvitto på att man har kommit någonstans. Jag har lagt ner så mycket tid – då är det väldigt skönt att se resultaten komma.

Vad måste funka den kommande säsongen för att det ska gå hela vägen?

– Det handlar om att få till det på tävlingarna. På träningarna klarar jag av att ligga på nivån som krävs för att ta en plats i SM-kvalet. Det gäller bara att applicera det i tävlingssammanhangen.

Linnea, som är 17 år, hade fram till förra veckan bara ett år kvar att tävla med sin ponny. Detta då det fanns en bortre åldersgräns om 18 år för tävlande ponnyryttare. Detta skulle då medföra att hon hade ett år på sig att nå det uppsatta målet.

Men i dagarna kom ett glatt besked som förlänger hennes satsning.

– Nu har åldersgränsen höjts vilket innebär att jag får tävla med min ponny tills att jag är 20 år. Alltså har jag helt plötsligt två år till att tävla, vilket är helt underbart.

Det betyder att du har tre år på dig att nå SM-kvalet?

– Precis. Och det finns mycket som tyder på att jag har stora möjligheter till det. Bland annat den gångna säsongens tävlingsresultat. Men också framstegen som vi gör tillsammans på träning varje dag, säger Linnea.

Nästa sässong drar i gång i augusti och det är då som Linnea Pierre ska nå det aktade SM-kvalet.

Annons