Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt Europa i arbete

Europa har en tradition av att konkurrera med kunskap och utveckling – inte med låga löner. Vi ska hålla fast vid det.

 Investeringar i forskning och innovationer är avgörande för EU:s ekonomiska tillväxt. Den gemensamma marknaden ska tjäna Europas medborgare. EU behöver vända utvecklingen och samla sig kring en politik för jobb, tillväxt, finansiell stabilitet och ordning i statsfinanserna.

Full sysselsättning är Socialdemokraternas övergripande politiska mål. Skapandet av fler jobb och aktiva insatser mot arbetslösheten går för oss före allt annat. Jobben ska sättas främst i hela politiken. Vi socialdemokrater tänker vidta de åtgärder som krävs för att bryta arbetslösheten och få fler människor i arbete – i Sverige och i Europa.

I land efter land har arbetslösheten bitit sig fast. Europas högerregeringar har genomfört en ensidig åtstramningspolitik, det har inte fungerat. En politik för starka offentliga finanser ska gå hand i hand med investeringar för framtiden – i jobb och utbildning.

För oss socialdemokrater är det en självklarhet att det ska vara ordning och reda i den europeiska ekonomin. Det är grunden för vår sysselsättningspolitik.

Vi vill göra verklighet av EU:s gemensamma ungdomsgaranti. Unga ska jobba eller studera – inte vara långtidsarbetslösa. Vi vill skärpa garantitiden till 90 dagar – i Sverige och i EU.

Vi måste kavla upp ärmarna och tillsammans få Europa på fötter. Rätt prioriteringar, en väl fungerande inre marknad och stark efterfrågan i EU gynnar företagen. På så sätt kan rätt politik i EU skapa förutsättningar för fler jobb.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel