Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schilströms Rönnby fick VLT-priset

Under året har det blivit både SM- och EM-guld för Moa Schilström och hennes Rönnby. Det räckte för att juryn skulle tilldela Rönnby det anrika VLT-priset.

Moa Schilström och hennes Rönnby IBK vann under onsdagskvällen det anrika VLT-priset.

Rönnby fick priset efter sina senaste framgångar i både Sverige och Europa. I våras blev det SM-guld och under hösten tog laget också hem Champions cup.

– VLT-prisjuryn var inte helt enig, men Rönnby Tigers vann ändå omröstningen med klar marginal, säger VLT:s sportchef Pasi Hiirikoski.

Motiveringen löd: ”En liten förening – med massor av stora vinnarskallar. Bäst i Sverige, bäst i Europa.”

– Att vinna har blivit en skön vana för Rönnbys innebandydamer. Kolla bara: SM-guld 2007, 2010 och 2013. Guld i Champions Cup 2013, säger Pasi Hiirikosi.

Tidigare lokala vinnare är bland andra: Thore Tillman (1939), Allan Lindberg (1946, Sven-Erik Broberg (1954), Arne Lilja (1970), Alf Segerhäll (1975, Sören Boström (1983), Kerstin Haglund 1989) och Karolina Widar (2005).

Frida Hansdotter var en av de fyra främsta nominerade.