Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Socialdemokraterna sprider falsk information om vår politik

Annons
Oscar Sjöstedt (SD), ekonomisk-politisk talesperson.

Socialdemokraternas desinformationskampanj fortsätter med den ena lögnen efter den andra. Det finns inga som helst förslag från vår sida att ändra på det kommunala utjämningssystemet på det sätt som påstås i debattartikeln av Åsa Eriksson (S) den 29 augusti. Det kommunala utjämningssystemet är i grunden bra och syftar till att öka likvärdigheten över landets kommuner.

Tvärtom ser Sverigedemokraterna ett behov av större statligt ansvar för finansieringen av inte minst vården och omsorgen. Vi lever allt längre och blir äldre, samtidigt som vi sannolikt kommer gå in i en lågkonjunktur någon gång under nästa mandatperiod. Därför skjuter vi till ytterligare 13 miljarder kronor redan nästa år till den kommunala välfärden, med fokus på äldreomsorgen och de offentliganställdas arbetsvillkor. Inte minst handlar det om att införa rätt till heltid för alla de tiotusentals ofrivilligt deltidsanställda inom offentlig sektor. Det ger löntagarna en möjlighet att leva på sin egen lön och medför samtidigt en rejäl ambitionshöjning för välfärden i stort.

Det som är oroväckande är att ett regeringsparti så skamlöst ljuger och sprider desinformation. Det är djupt ovärdigt och ett sådant parti förtjänar inte att sitta i Rosenbad. Den 9 september kan vi tillsammans ändra på det.

Oscar Sjöstedt (SD), ekonomisk-politisk talesperson

Anina Laroma (SD), toppkandidat till kommunfullmäktige i Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons