Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD starkt framåt i norra länet

Sverigedemokraterna stöds av omkring var sjätte EU-väljare i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.  

Partiet har gjort en mycket stark utveckling jämfört med förra EU-valet, 2009. Av kommunerna i norra länsdelen har Sverigedemokraterna mest stöd i Fagersta, 14,8 procent, enligt det preliminära resultatet på Valmyndighetens hemsida. 

I Norberg har SD fått 13,2 procent av väljarnas röster och i Skinnskatteberg 12,9 procent. Detta kan jämföras med att partiet i samtliga tre kommuner fick mellan 2,7 och 3 procents stöd vid EU-valet för fem år sedan. 

Den stora vinnaren i helgens EU-parlamentsval är emellertid Socialdemokraterna, som fått mellan 36 och 37,1 procent av rösterna från väljarna i norra länet.

Den slutliga rösträkningen görs av länsstyrelserna, som fram till och med onsdag redovisar löpande till Valmyndigheten. Allt eftersom resultaten kommer in till myndigheten kommer allmänheten kunna ta del av dem på val.se. Rösterna från alla distrikt väntas vara räknade på onsdag kväll.