Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: Vi är mycket nöjda med våra riksdagsledamöter

Jag har precis läst artikel nummer 5 av presentationen av våra riksdagsledamöter på Västmanlandsbänken. Min förhoppning var att det skulle bli en intressant läsning om våra västmanländska riksdagsledamöter men jag är tyvärr mycket besviken. Jag hade förväntat mig en oberoende granskning där vi till exempel kunde få ta del av deras arbete, vad som händer till vardags och bakom kulisserna i riksdagen. Det tror jag att läsarna också skulle tycka var trevlig läsning.

Betydelsen av att vara nationalekonom, ledamot i finansutskottet, ekonomisk-politisk talesperson och ha full koll på Sveriges ekonomi var tydligen inte så viktigt i sammanhanget.

Jag som gruppledare i kommunfullmäktige i Skinnskatteberg och vice ordförande i distrikt Västmanland är mycket nöjd med våra riksdagsledamöter. De är alltid behjälpliga i vårt dagliga arbete med lokalpolitiska frågor.

Ewa Olsson Bergstedt

Gruppledare för Sverigedemokraterna i Skinnskattebergs kommun, ersättare för ledamot i Sveriges riksdag.

SVAR DIREKT: Att se partikamrater kritiseras i tidningen är så klart aldrig kul. Det går att förstå att Olsson Bergstedt är besviken över att ledarredaktionen inte jublar och viftar med flaggor åt Oskar Sjöstedts framfart i rikspolitiken.

Med oberoende tidningar kan det ju ”tyvärr” bli så, att journalisterna inte väljer att lyfta fram precis det som partierna tycker är viktigast.

Men Olsson Bergstedt har visst fog för sin kritik. Till skillnad från de andra riksdagsledamöterna så har ledarredaktionen i sin granskning av Oskar Sjöstedt inte bara tagit upp vad han gör till vardags, i sitt arbete med stort ansvar för Sveriges ekonomiska politik.

Anledningen till det är dock att ingen annan av Västmanlands riksdagsledamöter har fångats på film när de skrattande berättar om gamla kollegor som sparkar på döda får och låtsas att de är judar.

Roar man sig med det på fest så får man tyvärr räkna med att det man gör till vardags hamnar lite i skymundan.

Matilda Molander

Politisk redaktör Fagersta-Posten

LÄS MER: Fler ledare av Matilda Molander

Anmäl text- och faktafel