Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Burj Khalifa digitalt

Världen fortsätter att krympa när Google Maps kartlägger alla
dess hörn. Nu kan man utforska också världens högsta byggnad på
nätet.

Det räcker inte med Galapagos, Det stora barriärrevet och Grand Canyon. Google Maps fortsätter att kartlägga hela världen. Nu kan man uppleva hur det känns att se världens högsta byggnad, Burj Khalifa i Dubai. Företagets team har under tre dagar gått runt i och utanför skyskrapan för att göra den tillgänglig för allmänheten digitalt. Man har använt sig av den backpack-utrustning man skapade för ett år sedan, med en kamera som filmar i 360 grader. Och filmteamet fick till och med tillträde till en plattform utanför byggnaden på den 73:e våningen, en plats där man brukar sköta underhåll av fasaden.

-Det var otroligt att stå utanför byggnaden och se det vackra Dubai. Du har havet och öarna, och kan se allt därifrån, säger Pascal Malite, Programdirektör på Street View i en video från företaget.

Första skyskrapan

Det här är första gången Google kartlägger en skyskrapa, och första gången man kartlägger något i arabvärlden. De som själva inte har planerat att resa dit kan nu få en känsla för hur det ser ut vid utsiktsdäcket på byggnadens 124:e våning. Man kan också se hela insidan av den 43:e våningen.

Här ser du världens högsta byggnad.

Fakta/Burj Khalifa

+Skyskrapan blev världens högsta byggnad år 2010. Byggnationernapåbörjades år 2004 och man hemlighöll länge hur hög den skulle bli.Den har fått sitt namn efter Förenade Arabemiratens presidentKhalifa ibn Zayid Al Nahayan.

+Burj Khalifa är 828 meter hög, och har 162 våningsplan.

+Byggnaden har ritats av den amerikanska arkitektfirman Skidmore,Owings Merrill.