Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se fantastiska bilder från mälarisen: "Det är sällan det är så här bra"

Även söndagen var en utmärkt dag för en skridskofärd. Det visar dessa bilder tagna av Joakim Wiljebrand. "Jag har åkt i kanske tio år och det är sällan det är så här bra", säger han.

Annons

Har du också fina bilder som borde vara med i vårt bildspel? Mejla till [email protected] eller skicka som MMS till 72021!

Joakim Wiljebrand med sällskap var på söndagsförmiddagen ute och åkte skridskor på Mälaren. Även på söndagen var det bra väder och bra is. Han vill dock höja ett varningens finger för att isen kan vara förrädisk på sina ställen.

– Stora delar av Mälaren har nu ypperliga och fina isar, men kräver fortfarande stor respekt. Jag har åkt skridskor på Mälaren i 10 år och har god isvana, samt sällskap och rätt utrustning. Är man osäker rekommenderar jag att man håller sig till den plogade och uppmärkta banan på Västeråsfjärden, meddelar Joakim Wiljebrand.

Även Jakob Svärd var ute på Mälaren idag. Men gåendes.

– Det var superfint verkligen. Nu börjar istiden!

Något positivt i Jakobs värld. Och nästa gång han ger sig ut på isen så blirdet med skridskor på.

– Jag åkte mycket för några år sedan, Men i dag återupptäckte jag hur härligt det är där ute. Jag måste bara gräva fram mina långfärdsskridskor ur förrådet.

Här är vår direktsändning i repris från när Västerås ideella plogare med Nils-Erik Hjelmner i spetsen på lördagen var ute och gjorde satte en säker skridskobana: