Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se James Bonds London

I år fyller Bond femtio år. Och nu tar Visit Britain hjälp av
den folkkäre agenten för att locka turister till Storbritannien.
Här är tre sätt att uppleva 007 i London.

Han heter Bond, James Bond, och i år firar han storjubileum. Den femte oktober är det på dagen 50 år sedan som den första Bond-filmen hade premiär på biografer. Och jubileet firas inte bara av entusiaster världen över. Visit Britain hoppas dessutom att den folkkäre agenten ska locka fler turister till Storbritannien. Enligt deras undersökningar har drygt 40 procent av alla som besöker landet nämligen inspirerats av brittiska miljöer på film och tv.

Bland annat lanserar man nu en tävling där resenärer kan vinna lyxiga resor i Bonds fotspår, genom att själva spela agenter på hemsidan. Se mer på: www.visitbritain.comMen det går naturligtvis att ordna egna 007-vandringar. Här är tre stopp på vägen:

James Bond i London

+ Gå på guidad tur till över tolv olika platser som varit med i Bondfilmerna. I samband med spionens födelsedag finns en tre timmar lång tur som också visar platser från den senaste filmen Skyfall. Den har bland annat filmats i populära turistattraktioner som museet National Gallery och Whitehallpalatset. Se mer på www.britmovietours.com.

+Besök Dukes Hotel i London. Dit gick Ian Fleming, författaren som skapade Bond, för att dricka sin Dry Martini. Där sägs också en bartender ha uppfunnit den kända repliken "Shaken, not stirred".

+På Jermyn Street i London ligger butiken som skräddarsytt skjortorna till såväl Daniel Craig som Pierce Brosnan. Turnbull Asser har dessutom skapat pyjamasen som M, spelad av Judi Dench, bär. På samma gata ligger också parfymaffären Floris, vars parfym Floris 89 var Ian Flemings favoritparfym.