Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Wales från ny linbana

Nu ska den norra hemisfärens största linbana öppna. Susa genom
Wales 200 meter upp i luften.

Vill du se Wales och regionen Snowdonia på ett lite annorlunda sätt? Snart kommer man att kunna susa fram i luften i en gigantisk linbana, där man åker fastspänd i en sele. Attraktionen, som kallas Zip World, har byggts i ett stenbrott och är cirka 1,5 kilometer lång. Enligt ägarna är det den största linbanan norr om ekvatorn. Den har byggts med en särskild zinklina från Tyskland och har testats med hastigheter på upp till 100 kilometer i timmen. Passagerarna kommer dock antagligen att glida fram i 75 kilometer i timmen.

Enorm utsikt

Resenärerna kommer att få skjuts upp till toppen av stenbrottet med ett före detta militärfordon. Där blir de sedan utrustade med en vattensäker dräkt, hjälm och särskilda glasögon att åka i. Man kan också öva tekniken före på en mindre vajer, som kallas Little zipper. "Den lilla dragkedjan".

Under en klar dag kan man se Snowdonia, Isle of Anglesey och till och med Isle of Man från linbanan.

Attraktionen är tänkt att kosta cirka 500 kronor för vuxna och 400 kronor för barn. Den ska öppna den 16 mars, enligt Daily Mail.

Andra häftiga linbanor

+Se Hawaii från luften. På Maui har över en miljon personer testat att flyga över vattenfall och lummig grönska. Läs mer på: www.zipline.com.

+På Costa Rica är det populärt att åka linbana och det finns flera olika att välja på. Flyg genom regnskog och fjärilsträdgårdar med spektakulär utsikt. Här finns dessutom möjlighet att åka nattetid, över ett landskap med vulkaner. Se till exempel www.anywherecostarica.com/tours/canopy-tour.

+En av Afrikas längsta linbanor finns i Sydafrika. Testa till exempel att åka genom Kwazulu-Natal, på en tur mellan 14 olika linor. Läs mer på: www.lakeeland.co.za/index.php/zip-line-tours