Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segersviten klarade derbyt

”De hade en suverän målvakt, som räddade dem i första halvlek”.

Annons

Formstarka Norbergs AIF tog femte raka segern, då gästande serieledaren Riddarhytte SK gästade Malmheden på onsdagskvällen. Rikard Molnar gjorde matchens enda mål halvvägs in i den andra halvleken.

Det var händelserikt från start när bruksderbyt drog igång. Redan i den första minuten var bortalagets Adam Jylänki igenom, men hans avslut parerades i stolpen av hemmamålvakten Ted Kempe.

20 minuter senare hade bortamålvakten Daniel Lövgren överglänst hemmakeepern med tre-fyra svettiga räddningar, varav en boll touchades i ribban. Det kunde ha varit en stor hemmaledning tidigt. – De hade en suverän målvakt, som räddade dem i första halvlek, menar NAIF-tränaren Stefan Holm.

Spelbilden jämnades sedan ut och det var kamp för hela slanten ute på planen. RSK tog sig in i matchen, men de heta chanserna lyste med sin frånvaro.

I andra fortsatte det i samma stil och till slut var det ett slumpmål, enligt RSK-tränaren Mattias Skoogh, som fällde avgörandet. En lång frispark hamnade vid Rikard Molnars ben och han tryckte in segermålet i nättaket. Efter målet gick RSK på offensiven, men lyckades inte oroa vid hemmamålet.

– Defensiven satt till 100 procent och de skapade ingenting, menar hemmatränaren Stefan Holm.

– Vi gjorde inte vår bästa match, men vi hade kontroll och vann rättvist.

RSK-tränaren tyckte att hans lag var värda en pinne:

– Det var lite virrigt i början och första halvlek var nog vår sämsta i år, men sen spelade vi upp oss och det var jämnt på planen. Oavgjort hade varit mest rättvist, men vi hade inte marginalerna med oss.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons