Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serieettan fick beröm efter derbyt

”Det är bara att gratulera Södra. De har ett starkt lag och de spelar bra”.

Annons

Vilken härlig derbystämning det var på Onsjövallen när Fagersta Södra drabbade samman med Skinnskattebergs SK på lördagseftermiddagen. Över 400 åskådare runt plan gjorde att det verkligen kändes som något alldeles extra.

Åter blev det Södra som tillslut drog det längsta strået och kunde vinna med 3–0 efter en mållös första halvlek.

SSK stod upp mycket bra under den första halvan av matchen där lagen fick var sitt mål bortdömt. SSK-veteranen och lagets specielle målgörare Mikael Ernebrink som var den som fick målet bortdömt:

– Det var inget att snacka om. Jag fick på handen på bollen och domaren stod bra till så det var rätt att döma bort målet, säger Mikael Ernebrink efter matchen.

Du har spelat många derbyn mot Södra hur var det här?

– Måste nog säga att Södra var strået vassare än oss i dag. Men inte för att det kom att avgöra matchen men när domaren tvekade vid inkastet innan deras första mål så kom vi av oss. Vi försökte men de är starka och det är bara att gratulera till segern.

Tränare Peter Vidjeskog grämde sig också över följderna av det tveksamma inkastet.

– Det är tråkigt att något sådant ska få till följd att det blir mål. Vi borde kunnat kriga bättre, tycker inte vi fick till vårt spel som vi tänkt oss. Men det är bara att gratulera Södra. De har ett starkt lag och de spelar bra. Vi får vara nöjda med vår säsong.

– Det märktes att Södra hade mer att spela för än vi. Vi fick inte i gång vårt spel. Vi hade några chanser i första halvlek. Efter det att de gjort 1-0 så tog de över helt, säger SSK-kaptenen Emil Johansson.

Hur ser du på er säsong?

– Jag tycker det blivit bättre och bättre. Vi hade fyra raka vinster och en oavgjord innan den här förlusten. Men all lycka till Södra i fortsättningen för laget är starkt nu.

Läs mer: Aktuell tabell och spelprogram finns här

Läs mer: Nu är det riktigt nära för Södra

Annons