Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shoppingtips i Bryssel

Små marknader, anrika gallerior och mängder av delikatesser. Här
är fem saker du inte vill missa under din shoppingweekend i
Bryssel.

+Grand Place. Den lika imponerande som varierade arkitekturen kring Bryssels mest centrala torg kan titta länge på utan att tröttna.

+Midi Market. Söndagsmarknaden kring Gare du Midi brukar räknas som en av Europas främsta. Här finns det mesta - inte minst kläder, mat, blommor och loppisfynd.

+Serieteckningsmålningar. Belgiens stolta traditioner inom serieteckningskonsten har gett upphov till många fasadmålningar runtom i staden. Några är omöjliga att missa, vill man se fler har belgiska turistbyrån TIB en specialkarta som guidar.

+Magritte-museet, 1 Place Royale. Ska man bjuda sig själv på endast en konstupplevelse i Bryssel är Magritte-museet ett givet besök. www.musee-magritte-museum.be

+Galeries St Hubert är byggd år 1847 och brukar kallas världens äldsta shoppinggalleria. En upplevelse inte minst för den rofyllda stämningen under de höga glasvalven.

Tips: Anders Pihl