Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-simmare tävlar på hemmaplan i Västerås

I helgen är det dags för årets största lokala simtävling - Västerås Meet. Bland annat kommer EM-deltagarna Hannah Brunzell och Gustaf Dahlman till start.
– Förhoppningarna är att dom presterar i absoluta närheten av sina personbästa, säger tränare Leo Sandberg.

Annons
Hanna Brunzell under kortbane-EM i Köpenhamn där hon stod för två personliga rekord. I helgen tävlar VSS-stjärnan på hemmaplan. Foto: Jessica Gow / TT

Västerås Meet simmas under lördag och söndag i Lögarängsbadets 50-metersbassäng. Alla ur VSS-eliten deltar, förutom Frida Berggren som pluggar och tränar i USA.

Det innebär att bland andra EM-deltagarna från Köpenhamn, Hannah Brunzell och Gustaf Dahlman, kommer till start.

Men de kommer få tuff konkurrens. Västerås Meet samlar nämligen simmare från nära ett 30-tal klubbar och blir därmed en bra värdemätare inför säsongens stora mål.

- Västerås Meet är en viktig avstämning inför vårsäsongens huvudmål Swim Open. Det är extra kul att det är på hemmaplan. Förhoppningarna är att dom presterar i absoluta närheten av sina personbästa, säger VSS huvudtränare Leo Sandberg.

Swim Open simmas 5-8 april i Stockholm och har internationellt deltagande. I juli är det sedan dags för SM i Landskrona. EM i Glasgow går av stapeln i augusti.

– Vi har inga färdiga mål inför sommarens mästerskap, utan fokuserar efter Västerås Meet nu enbart på Swim Open. När vi vet utfallet där kan vi titta på målen inför sommarens mästerskap. Jag hoppas vi även i år kan ha representation i alla landslag i år liksom ifjol, säger Leo Sandberg.

Hannah Brunzell kommer simma 100 bröstsim samt 200 och 400 frisim på Västerås Meet. Gustaf Dahlman 100 frisim och 100 ryggsim.

Gustaf Dahlman från EM i Köpenhamn i december. Foto: Jessica Gow / TT

Annons