Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista tävlingen – då tangerade Hansdotter säsongsbästa

Frida Hansdotter visade storform när världscupfinalen kördes i Lenzerheide. Till slut blev hon 13:e åkare i mål i storslalomen.

När världscupfinalen kördes i schweiziska Lenzerheide kom Frida Hansdotter på 13:e plats i storslalomen. Till slut var hon 1,05 sekunder efter vinnaren Anna Fenninger.

13:e-platsen är tangerat säsongsbästa för Hansdotter i storslalom. Det var i OS i Sotji hon slutade på den placeringen senast.– Det är superkul att få en bra avslutning på storslalomen som har varit tung i vinter, säger Hansdotter och får medhåll av Fredrik Steinwall:

– Andra åket var betydligt bättre än det första. Men det var en väldigt bra insats. En 13:e-plats är väldigt viktig för henne. Det har varit en storslalomsäsong som har varit stolpe ut från början och då blir man osäker. Men hon får jobba hårt i vår och höst så ska det gå bättre nästa säsong.

Hansdotter slutade totalt på 10:e plats i världscupen den här säsongen och tog 534 poäng. Bästa svenska blev Maria Pietilä-Holmner som kom sjua med 647 poäng. Vann gjorde österrikiskan Anna Fenninger med sina 1 371 poäng.

Läs mer: Hansdotter summerar sin världscupsäsong och FP rankar hennes tre främsta insatser i vinter. Läs i måndagens FP.