Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ:s bokningssystem kraschade – gick inte att köpa biljetter i hela landet

SJ:s biljettbokningssystem låg under många timmar nere i hela Sverige på torsdagseftermiddagen.
– Det gäller bokningar på webben och på stationerna. Rubbet ligger nere, sa Ronny Hörstrand, SJ:s pressjour, vid 16-tiden.

Annons

Klockan 14.09 på torsdagen slutade all biljettförsäljning fungera för SJ, på grund av tekniska problem i datasystemet. Vid 18.40 på kvällen var systemet i gång igen.

"På grund av tekniska problem är det för närvarande inte möjligt att köpa biljetter i någon av våra säljkanaler," skrev SJ på sin hemsida på torsdagseftermiddagen. Enligt Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour handlade det om ett nätverksrelaterat problem.

Den som inte köpt biljett innan kraschen fick under eftermiddagen fråga personalen på respektive tåg om det fanns lediga platser.

– Är det fullbokat sen innan så kan man inte åka med. Annars får man åka gratis till dess systemet kommer igång igen, sa Ronny Hörstrand när systemet fortfarande var ur funktion.

På torsdagskvällen berättar han att störningarna inte skapat några större problem. Enligt Ronny Hörstrand har SJ:s kundservice inte fått några indikationer på att resenärer skulle missat sina tåg.

Annons