Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukvården behöver bli mer rättvis

God vård bygger på en rättvis politik. Moderaterna arbetar för att stärka patientens ställning på en rad områden såsom rätt till vård i rimlig tid, rätt att välja vårdgivare och rätt att ställa krav på säkerhet och kompetens. Möjligheten att själv välja vilken läkare eller vårdcentral man vill gå till ger människor ett större inflytande över sin situation. Vi vill utveckla Vårdval Västmanland så att man även ska kunna välja mellan fler vårdgivare inom specialistvården, för att på så sätt korta vårdköerna. Det är inte rättvist att västmanlänningar ska behöva vänta längre än hallänningar och stockholmare på vård.

God vård bygger på duktig personal. Våra medarbetare i Landstinget Västmanland har ofta idéer kring vad som skulle kunna förbättras både i det lilla som i det stora. Men många upplever det svårt att få gehör för idéerna högre upp i organisationen. Det är allvarligt när goda idéer fastnar någonstans på vägen i en alltför stelbent byråkrati. Korta beslutsvägar och en närvarande chef borde vara självklarheter inom Landstinget Västmanland.

God vård bygger på att patienten känner sig trygg. Alliansregeringen har infört en ny patientsäkerhetslag som trädde i kraft den 1 januari 2011. Vårdgivaren fick då ett större och tydligare ansvar för att utreda händelser, förebygga vårdskador och se till att medarbetarna har rätt utbildning och kompetens för en trygg och säker vård.

I dag har 30 procent av alla inläggningar på sjukhus har sitt ursprung i felaktig medicinering. Läkemedelsgenomgångar är en enkel och kostnadseffektiv lösning som vi särskilt vill lyfta fram, och för att hitta systemfel i vården som leder till ökad risk för vårdskador är det avgörande att rapporteringen av avvikelser ökar.

God vård bygger på ansvarstagande och långsiktighet inom politiken. Endast med en Alliansregering kan vi vara säkra på att landets ekonomi är i balans, och endast med en arbetslinje säkrar vi jobben och därmed skatteintäkterna som ska finansiera sjukvården.

De rödgröna har på ett undermåligt sätt styrt Landstinget Västmanland i snart två års tid. Väntetiderna har blivit längre och oron för ekonomin allt större. För att säkra en rättvis sjukvård för västmanlänningarna krävs ett maktskifte.

Tomas Högström, oppositionsråd, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel