Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska alla unga få gratis boende i Skinnskatteberg?

Läste på kommunens hemsida protokollet från kommunstyrelsen senaste möte och medborgarförslaget från en före detta god man. Där togs beslut att låta skattebetalarna betala boende för myndiga personer som egentligen kan få sitt boende genom Migrationsverket.

I förslaget står att det att det handlar om nio myndiga personer men då är min fråga, hur gör vi då med andra myndiga personer i Skinnskatteberg som också vill ha gratis boende? I medborgarförslaget står det också att alla är duktiga och skolmotiverade, men det är väl de flesta unga vuxna i Skinnskatteberg.

Kan min 18-åriga dotter också få ett boende betalt av kommunen? Hon är duktig och motiverad!

I förslaget står att före detta gode män betalar för dessa myndiga personers boende idag. Men som jag har förstått det så ansvarar Migrationsverket för asylsökande vuxnas boende. Detta betyder alltså att personerna det handlar om inte har accepterat statens hjälp med boende och väljer att stanna kvar i Skinnskatteberg och nu är det synd om de tidigare gode män som betalar frivilligt.

Bra att det är tydligt med vilka personer/partitillhörighet som reserverar sig mot beslutet. Det är ju valår och förenklar mitt val.

Skinnsbergsbor, gå gärna in på kommunens hemsida och läs förslaget och protokollet från 15/5.

Valår

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel