Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skälbys målvakt hjälte mot Per-Ols

Henri Veteläinen i Per-Ols kasse stod för strålande räddningar. Men Skälbys blott 16-årige målvakt Oscar Eriksson överglänste alla och var en stor del i Skälbys 3–2-seger.

Att det bara görs fem mål i en division 2-match är ovanligt. Men med tanke på det målvaktsspel som visades upp i Fagerstahallen när Skälby IBK gästade Per-Ols är var det inte så konstigt att det inte blev flera mål.

– Både Henri och deras målvakt gjorde det riktigt bra, berömmer Per-Ols Eric Hult.

Henri Veteläinen stod för flera svettiga räddningar under matchen och räddade Per-Ols från flera mål i baken. Men han överglänstes av Skälbys talangfulle Oscar Eriksson.

– Han var ruskigt duktig, suckar Hult.

Per-Ols fick jaga Skälby i den tredje perioden när det stod 3–1 till bortalaget. Eric Hult reducerade, men närmare än så kom inte laget. Tacka Skälbys Eriksson för det. Per-Ols låg länge på för en kvittering i slutet, men Eriksson radade upp räddningar. Bland annat fick han en hand på en boll i luften som dansade på mållinjen. Magnus Bäckman trodde att hans skott satt i mål – men icke. Dock var alla inte lika övertygade.

– Från min vinkel såg det ut som att bollen var inne, säger Per-Ols tränare Per Johansson, som över huvud taget var missnöjd med att spelarna inte tog order tillräckligt fort i den tredje perioden när Per-Ols jagade.

– Det tar för lång tid att göra det vi säger, att lassa in bollar mot mål.

Hur gick tankarna inför den trejde perioden, när det stod 3–1 till Skälby?– Känslan var att vi ändå hade det under kontroll och att vi skulle gå för vinst, säger Johansson.

Men så blev det alltså inte. Per-Ols kan räkna in säsongens första förlust.

– Det är fruktansvärt tungt. Vi var det bättre laget, säger Hult.

Per Johansson passar dock på att hylla motståndarna:

– Det var det bästa laget vi har mött, säger han.