Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallgång i Skinnsberg

I skogarna vid Långbjörken i Skinnskatteberg letade Missing people i dag efter en försvunnen man. Han har varit borta i tio månader.

Skinnskatteberg. Det var en onsdag, närmare bestämt den 19 september 2012 som den då 82-årige mannen anmäldes försvunnen. 82-åringens bil hittades i Hålsbo i Skinnskattebergs kommun.

Idag har 82-åringen varit försvunnen i 9 månader och 15 dagar, och sökandet fortsätter.

Klockan 12.45 på torsdagen parkerade Therese Lyremo och Evelina Nyvall från organisationen Missing people Sweden, sin bil djupt inne i skogen vid Långbjörken i Skinnskatteberg. Bara några hundra meter därifrån hittades 82-åringens bil förra året.

Sedan dess har Evelina och Therese lett ett trettiotal skallgångskedjor för att hitta mannen, och det finns inga planer på att ge upp.

– Skogen är stor och det finns fortfarande outforskade områden. Vi kommer att vara ute och leta runt fyra timmar i dag, säger Therese som är operativ chef för Missing people i Västmanland.

Att det är kallt, regnar, och det faktum att det gått lång tid sedan försvinnandet, stoppar inte folk från att delta i skallgångskedjan.

– Jag tror att många känner att de vill hjälpa till för att de kan. Och om det var en anhörig till dem som försvunnit så hade de velat att folk hjälpte till, menar Therese.

Läs mer i fredagens Fagersta-Posten.

ELIN WAHLSTEN

[email protected]