Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skamligt, V-politiker!

Västmanlandsnytt sände i slutet av januari ett inslag om hur Fagersta kommuns socialnämnd behandlat Ida Lindbergs ansökan om hjälp för att kunna ta studenten. För att kunna göra det ansökte hon om boende med assistans, teckenspråk och särskilt stöd av Fagersta kommun.

Kommunen avslog hennes begäran och placerade henne på ett ställe som saknade teckenspråk. Hon överklagade beslutet till förvaltningsrätten som gav henne rätt. Detta överklagade Fagersta kommun hos kammarrätten som dock höll med förvaltningsrätten, och återlämnade ärendet till socialnämnden.

Nu kommer vi till något som får mig att skämmas över att vara Fagerstabo. Trots att Socialstyrelsen bestämt att Fagersta kommun skall betala 31 000 kronor i månaden för oskäligt dröjsmål i fallet Ida Lindberg fortsätter socialnämndens ordförande Teemu Sulin (V) att med en dåres envishet framhålla att man kan tolka ett domslut på flera olika sätt. Hans tolkning skall vara den rätta tolkningen och avslaget står fast. Jag trodde det var förbehållet Fan att tolka hur man läser Bibeln. Att han dessutom slår på en som ligger gör ju inte saken bättre.

Är det den här typen av politiker Fagerstaborna har röstat fram vill i alla fall inte jag vara med. Om Vänsterpartiet med politiker av ovan nämnda slag fortsätter att regera i Fagersta har jag inte mycket till övers för intelligensen hos Fagerstas väljarkår.

Kalle på kammarn

Svar direkt. Kalle på kammarn har i sak fel när det gäller påståendet om studier. Vi har fritt gymnasieval i Sverige vilket innebär att alla som tillhör LSS har rätt till ett boende under gymnasieutbildningen om denna bedrivs på annan ort än Fagersta kommun. Socialnämnden följer naturligtvis dessa regler. Detta gäller samtliga ungdomar som tillhör personkretsen.

Som jag tidigare meddelat kommer jag aldrig att debattera ett enskilt ärende på Fagersta-Postens insändarsida.

ordförande socialnämnden Fagersta

Teemu Sulin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel