Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpina landslaget söker snön på Idre Fjäll

Där snön finns, dit söker sig skidåkarna. Snön finns just nu på Idre Fjäll och det gör att svenska längdskidlandslaget tränat på Idres snö i en vecka och sedan ett par dagar också svenska alpina juniorlandslaget. Nu aviserar också det alpina damlandslandslaget att de kommer till Idrepå måndag för att träna inför slalompremiären i finska Levi den 12 november.

Annons

Idre Fjäll fanns inte med i den svenska landslagsplaneringen. Tanken och planerna var att laget skulle tagit sig till sin traditionella slalomuppladdning i Lappländska Kåbdalis inför premiären i världscupen i slalom i finska Levi.

Kåbdalis brukar alltid ha sin snö klar i oktober, men i år går det inte. Förhoppningen är att väderprognosen som talar om kyla ska göra att det svenska laget kan checka in i Kåbdalis den 5 november.

Men på Idre Fjäll finns snön och det gör nu att det svenska alpina damlandslaget med Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmnér, Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström åker till Idre Fjäll på måndag för att träna där fyra dagar innan de reser vidare till Kåbdalis, som då hoppas ha fått snö. Samtidigt kommer också det svenska alpina tjejerna i lag två som ska utmana om startplatserna i Levis världscupslalom. De fortsätter från Idre till Gällivare den 5 november.

Planen är sedan att fortsätta till världscuporten Levi, men där finns ännu inget åkbart underlag. Snökanonerna har dock jobbat ett par dagar och stannar bara kylan ska den nödvändiga snön finnas på plats till världscuppremiären den 12 november för damerna och dagen efter för herrarna.

På Idre Fjäll finns dock snön, både sparad snö och ny kanonsnö. På söndag kommer också de svenska herrjuniorlandslaget till Idre Fjäll, där damjuniorerna redan finns och de får sedan sällskap av det svenska alpina damlandslaget på måndag.

De svenska längdåkarna, som tränat på Idre Fjäll får ännu vänta på snö i Bruksvallarna, där är förhoppningen att det ska finnas snö och åkbara spår i mitten av nästa vecka, tre veckor efter Idre Fjäll.

Mer läsning

Annons