Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärdeplats i Italien för nöjd Hansdotter: "Jag är otroligt nöjd"

Det blev en fjärdeplats för Frida Hansdotter i söndagens slalom.
Till slut var hon åtta hundradelar från en pallplats.
– Jag känner att det är ett väldigt stort steg i rätt riktning med tanke på de första två tävlingarna, säger hon till SVT.

Annons

Friida Hansdotter blev fyra i slalomen i Sestrière.

Frida Hansdotter fick en bra start på slalomen i Sestrière på söndagen.

Efter det första åket låg förra årets totalsegrare bara 30 hundradelar bakom Mikaela Shiffrin som vunnit sina tio senaste världscuptävlingar i slalom.

Men helt nöjd med sitt första åk var Hansdotter ändå inte, som också hade 18 hundradelar upp till tvåan Veronika Velez Zuzulova från Slovakien.

– Överlag ett väldigt bra åk. Jag gjorde lite småmissar så det var skönt att komma ned och se att jag är så bra med. Äntligen går det åt rätt håll, säger Hansdotter till SVT.

Det andra åket gick däremot inte lika bra för Hansdotter. Efter en sämre avslutning gick Hansdotter i mål som tvåa efter sitt andra åk.

Problemet var bara att både Veronika Velez Zuzulova och Mikael Shifrin båda ännu inte hade kört sina andra åk.

Toppduon från det första åket visade också varför de var just etta och tvåa i det första åket.Velez Zuzulova tog över ledningen från schweiziskan Wendy Hol när hon gick i mål.

Slovakiskan blev dock snabbt av med ledningen då Mikael Shiffrin visade varför hon är dominant i slalom just nu. Ledningen ned till Velez Zuzulova ökade vid varje mellantid och till slut vann amerikanskan med en sekund och nio hundradelar.

Hansdotter var till slut åtta hundradelar från en pallplats, men var ändå nöjd när hon summerade söndagens tävling.

– Jag är otroligt nöjd. Jag känner att det är ett väldigt stort steg i rätt riktning med tanke på de första två tävlingarna. Jag har haft lite struligt och börjat tvivlat lite. Jag känner att jag har med att ge och jag är fyra med åtta hundradelar till pallen. Så det känns okej. Det har strulat lite med material och så, och jag har inte haft någon känsla av självförtroendet jag hade förra säsongen, säger hon till SVT.

I lördagens storslalom tog sig Hansdotter inte vidare från det första åket efter att hon slutat 34:a.

Mer läsning

Annons