Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Hansdotter tappade i andra åket i Kronplatz: "Snudd på misslyckat andraåk"

Frida Hansdotter stod för fin åkning i det första åket i Kronplatz och hade ett bra utgångsläge inför andra åket med sin åttondeplats.
Då tappade hon allt och slutade på 19:e plats.
– Snudd på misslyckat andraåk, säger SVT-experten Tobias Hellman.

Annons

Frida Hansdotter har två pallplaceringar redan i år. Blir det en tredje?

Första åket i säsongens sjunde världscupslalom, i italienska Kronplatz, är avklarat.

Vi hade fyra svenskor till start. Frida Hansdotter var först ut av dem och hon började sitt åk riktigt bra och aggressivt, för att sedan mattas av mot slutet.

Hon slutade 1.33 sekunder efter då ledande Federica Brignone.

– Hon tappar alldeles för mycket och blev tyvärr avvaktande på slutet. Det var en så suverän inledning så det hade bara varit att fortsätta, säger Tobias Hellman, SVT:s experts om ändå konstaterar att hon stod för "suverän åkning".

Kajsa Kling följde upp men träffade inte alls rätt. Hon var över fyra sekunder efter när hon gled in i målfållan, och var med det ute.

– Hon får köra i Cortina (senare i veckan) och ladda om för VM helt enkelt.

Sara Hector fick en katastrofstart på sitt åk. Innan första mellantiden gjorde hon ett kostsamt misstag när hon åkte för tätt inpå porten.

– Hon får medvridning och tappar trycket på yttern. En väldigt märklig start, säger Hellman.

Hon var redan då 89 hundradelar efter och tappade ytterligare innan hon gick in i det svåra slutpartiet, men flaxade till flera gånger efter att ha försökt ta ikapp med aggressiv åkning. Hector blev till slut 26:a och får åka andra åket.

Emelie Wikström körde ur.

Frida Hansdotter var bästa svenska i förstaåket, men lyckades inte lika bra i det andra. Hon tappade till 19:e plats.

– Snudd på misslyckat andraåk. Tyvärr tappar hon mycket tid i slutet, det har man definitivt inte råd med, säger Hellman.

För Sara Hector gick det bättre. Åkare på åkare fick se sig slagna, ofta på just sista mellantiden där Hector varit så snabb i andra åket. Till slut blev hon sexa, drygt en halvsekund från pallen.

Mer läsning

Annons