Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansdotters galna VM-form ger "silvervibbar" från 2015: "Jag har samma känsla nu"

Hon har sökt formen länge. I Flachau krossade Frida Hansdotter allt motstånd och sände samtidigt signaler om att hon går för guld på VM.
– VM-formen är väldigt bra, säger Hansdotter när Sporten når henne.

Annons

Efter Frida Hansdotter övetygande seger i Flachau går det inte att låta bli att dra paralleler till VM för två år sedan då hon tog silver i USA. Precis som då vann hon i Flachau månaden före VM. Och precis som då var Mikaela Shiffrin hennes värsta konkurrent.

Norbergsdottern har själv svårt att låta bli att dra paralleller med 2015 inför 2017 års mästerskap i St. Moritz – denna gång i Europa och inte i Shiffrins hemland USA.

– Jag går in i VM med samma goda känsla som då. Allt blir mycket skönare när självförtroendet finns där. För två år sedan vann jag ju också i Flachau och kom sedan tvåa på VM, konstaterar Hansdotter.

Frida Hansdotter har hittat formen och är stekhet inför VM i St. Moritz.

Mikaela Shiffrin är ett stort hinder mellan Hansdotter och den där efterlängtade guldmedaljen. Men efter amerikanskans fjärdeplats i senaste världscupstävling får stjärnan se upp enligt Hansdotter.

– Det är fortfarande Shiffrin man måste slå på VM, men hon får se upp för flera tjejer som närmar sig, säger Hansdotter.

Under säsongen har Hansdotter jobbat hårt för att hitta formen. Därför kom formtoppen i tisdags mycket efterlängtat för Sveriges stora VM-hopp.

Läs mer: Succé av Hansdotter i Flachau – tog hem segern efter två kanonåk

– Det kändes fantastiskt skönt att få visa att jag kan. Nu kan jag slappna av och träna mer avslappnat inför VM. Jag vet att jag har de åk i mig som krävs. Så nu gäller det bara att slipa på det sista. VM-formen är väldigt bra. Den tog mer tid att hitta än vad jag hade hoppats på, men jag känner samtidigt att jag tagit mig ur det här ännu starkare, konstaterar Hansdotter.

Läs också: VM-silver till Hansdotter

Kände du någon gång oro när det inte lossnade innan?

– Det är klart att det kändes frustrerande men jag visste att känsla fanns där någonstans. Det gällde bara att hitta den

Hur ser den närmaste tidens uppladdning ut inför VM?

– Jag kommer att vara hemma med familjens ett par dagar nu innan det blir Italien och storslalom den 24 januari. Efter det blir det mycket träning. Sedan kommer jag hem 3–4 dagar igen för att tävla i Hammarbybacken i Stockholm. Jag känner mig superladdad inför den tävlingen, säger Hansdotter.

Läs också: Frida Hansdotter efter succésäsongen: "Fantastiska minnen att bära med sig"

Frida Hansdotter slog till med två drömlopp när hon vann den senaste världscupstävlingen i Flachau.

Mer läsning

Annons