Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot fint åk – då kostade misstaget Hansdotter en pallplats: "Jag gick för det"

Frida Hansdotter såg ut att vara på väg mot en pallplats i söndagens slalom.
Då gjorde hon ett ödesdigert misstag – och slutade femma.

Annons
Frida Hansdotter slutade femma i Killington. Foto: AP Photo/Shin Tanaka

Frida Hansdotter gick ut som fyra i det andra åket i slalomtävlingen i amerikanska Killington, bara elva hundradelar från en pallplats.

Och i jakten på pallen klev hon ut stenhårt. Hon hade en liten miss tidigt i åket, men hämtade sig sedan. Vid den tredje mellantiden hade hon åkt så pass fort att hon hade tio hundradelar upp på ledande slovakiskan Petra Vhlova.

Då kom misstaget som blev kostsamt för Norbergsåkerskan. Precis efter mellantiden sladdade hon till och tappade alldeles för mycket fart, och gick i slutändan in 1.14 efter Vhlova, som till sist slutade tvåa.

– Jag gick för det. Jag visste att det skulle vara svårt underlag. Det är både isigt och greppigt, och jag tänkte att jag kör för det. Det gick inte riktigt vägen i dag, men jag vet att jag har det. Och med den här åkningen jag visade i dag, jag känner att jag kan så mycket bättre, så är det ändå ganska skönt att vara femma, säger Hansdotter till Kanal 5 efter åket.

Hansdotter tappade efter misstaget en placering från det första åket, och slutade till sist femma, 2.78 bakom den överlägsna amerikanska segraren Mikaela Shiffrin.

Mer läsning

Annons