Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidlandslaget på läger i Frankrike – då imponerar Anna Haag: "Hon ser stark ut"

Det svenska skidlandslaget befinner sig just nu på ett läger i Frankrike, där fokus ligger på mängdträning och tuffa stigningar. En som imponerat under lägret, är Anna Haag.
– Då kommer resultaten, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Annons

Anna Haag har haft ett bra träningsläger i Frankrike.

Skidssäsongen står runt hörnet och uppladdningen pågår för fullt i det svenska skidlandslaget, som just nu befinner sig på träningsläger i franska Villard de Lans, utanför Grenoble.

Mängdträning och tuffa stigningar står på agendan och en som har imponerat är 31-åriga Anna Haag, ursprungligen från Köping. Haag toppade fjolårssäsongen på VM när hon slutade femma på 10 kilometer klassiskt.

– Hon ser stark ut. Hon har hittat ett gott samarbete tillsammans med Ole Morten (Iversen, tränare) och fått vara skadefri och frisk. Då kommer också resultaten, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

För fjolårets stjärnskott Stina Nilsson har det på sistone mycket handlat om att bli frisk från den infektion som hon hade under sommaren. Men under lägret i Frankrike är hon tillbaka i full träning.

– Det kan vara på detaljnivå som de korrigerar men fokus är att utveckla henne till en ännu mer komplett åkare på alla distanser, säger Grip om Nilsson.

Mer läsning

Annons