Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnsberg knep segern tack vare stark defensiv

Skinnskattebergs SK tog under söndagen emot Arboga Södra i en mycket fysisk match. I slutändan kunde SSK knipa tre viktiga poäng efter att ha hållit nollan.

Annons

Tre viktiga poäng stod på spel när tabelltian Skinnskattebergs SK mötte tabellåttan Arboga. Det märktes direkt i spelet när matchen satte igång.

Det small hejvilt på i närkamperna och om än målchanserna var få så var antalet blåmärken många.

Arboga startade bäst i första halvlek och stod för det mesta av spelet tillika målchanserna men som så många gånger tidigare den här säsongen var SSK:s defensiv svårforcerad.

– Vi har jobbat mycket på defensiven i år. Den var riktigt bra idag, säger tränaren Magnus Johansson.

Trots den hårda pressen mot Skinnskattebergs mål så blev det ända hemmalaget som hittade nätet i slutet på första halvlek.

En frispark från SSK styrs i muren och bollen studsar vidare in i Arbogas straffområde.

Efter ytterligare några hopslag och studsar hamnar bollen perfekt framför fötterna på rutinerade Mikael Ernebrink som dunkar in bollen rätt i mål. Skinnskattebergs första målchans förvaltas väl. Hemmalaget går in i halvtidsvila med ställningen 1–0.

– Det är tillfälligheterna som avgör den här matchen. Bollen studsar perfekt till mina fötter, säger målskytten Mikael Ernebrink.

I andra halvlek var det Skinnskatteberg som flyttade upp spelet och tryckte tillbaka Arboga trots ledningen. SSK förde det mesta av spelet och de målchanser som skapades var allt för oftast mot Arbogas mål.

Arboga hade svårt att orka med det betydligt större Skinnskatteberg i deras fysiska spel.

– Vi visar en riktigt bra inställning idag. Spelmässigt finns det mycket att önska men alla killarna går verkligen in den här matchen, säger tränaren Magnus Johansson.

I slutet av andra halvleken samlar Arboga ihop sina sista krafter och gör en sista forceringen för att få in en kvittering. Flera spelare flyttas till mer offensiva positioner och SSK får spela mer på defensiven.

Men någon kvittering kommer aldrig och 1–0 till SSK blir slutresultatet.

– Den starka defensiven ger oss de här poängen idag och kommer förhoppningsvis fortsätta att ge oss poäng, säger Magnus Johansson.

Hur viktig seger var det här?

– Jätteviktig. Lagen under oss i tabellen har skaffat ny tränare och gjort några nyförvärv så vi förväntar oss att de kommer spela upp sig och jaga oss.

I och med segern klättrar nu SSK upp till nionde plats i tabellen. En poäng före Munktorp som har en match mindre spelad.

Annons