Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skinnsberg nära rubba tabellettan

Skinnskatteberg ligger hela 18 poäng efter Tortuna i tabellen. Men när lagen möttes var det inget som visade på det. Tvärtom, SSK dominerade spelmässigt och var nära att få med sig en poäng hem.

Att komma i kapp i tabellen är omöjligt, och det mesta tyder på att Skinnskatteberg kommer att hamna i mitten av division 5 när serien summeras. Men när laget mötte den tabellettan Tortuna på bortaplan syntes ingen respekt på planen.

Skinnskatteberg dominerade den första halvleken och fick tidigt ett ledningsmål signerat Emil Johansson som var tillbaka i laget efter avstängning. Den här gången som mittfältare i stället för mittback.

– Det är roligare att spela på innermittfältet än som back. Det känns lugnare på mittfältet, trots att jag är rätt defensiv, säger Johansson.

Målet kom efter en hörna efter bara åtta minuter. Mattias Sundberg slog en låg boll som Johansson mötte i mitten och satte säkert.

Men Tortuna kom tillbaka och vände matchen i den andra halvleken. Mattias Sundberg kvitterade med drygt tio minuter kvar av matchen, men bara minuter senare avgjorde Tortuna till 3–2.

– Jag är positiv i alla fall, killarna gjorde en bra match. Vi hade lärt oss sedan den förra matchen hur de ställde upp och de lät oss föra matchen. Men när vi tappade bollen var de blixtsnabba på kontringar, säger tränaren Patrik Parkatti.

SSK spelar på lördag hemma mot Västerfärnebo AIK.