Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skinnsberg växer igen

Skinnskatteberg förbuskas och växer igen sakta men säkert. Redan nu åker man på vissa tillfarter (till exempel i Baggå-Baggbrodalen och södra infarten utmed nedre Vättern) i en grön tunnel av busk och sly utan att se en skymt av det vackra landskapet som är Skinnskattebergs största tillgång. Eller också får slyet växa upp till en ogenomtränglig ridå av lövträd som vid Sundet där det är för sent att röja.

Enligt 2006 års översiktsplan skulle insatser göras för att upprätthålla det öppna landskapet och en grönstrukturplan upprättas. Har detta gjorts? Det är viktigt att den gamla översiktsplanens intentioner uppfylls innan man börjar på en ny som nu är på gång annars tappar man all trovärdighet.

Det verkar som om kommunen, Trafikverket (Svevia) som inte verkar ha utrustning som klarar av att hålla undan det värsta, samt vägföreningen skjuter skulden på varandra eller också finns ingen gemensam överenskommelse vem som ska göra vad.

Varför ska det förresten vara tre olika instanser som ska hålla rent och snyggt efter vägarna?

Så vitt jag kan förstå är det kommunens ansvar att sköta detta inom tätorten. I Skinnskatteberg låter kommunen fastighetsägarna betala detta genom en avgift till vägföreningen utan att i motsvarande mån få någon reduktion av kommunalskatten och betalar alltså två gånger.

Är detta system unikt för Skinnskatteberg? I så fall borde det fungera dubbelt så bra i stället för inte alls.

Argus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel