Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnskatteberg satsar tre gånger så mycket på feriearbete i sommar

Mer än dubbelt så många ungdomar får sommarjobb inom Skinnskattebergs kommun i år – som utökar satsningen med en feriekoordinator och handledarutbildningar.

Annons

Skinnskattebergs kommun utökar anslagen till feriejobbande ungdomar.

Skinnskattebergs kommun har i år utökat av medlen till ferieverksamheten, från 255 000 kronor tidigare år till 800 000 kronor.

Som FP berättat tidigare har man därmed kunnat erbjuda alla behöriga sökanden en placering. Förra året erbjöds 21 ungdomar ferietjänst inom kommunen, men denna sommar kommer det istället vara alla 50 som ansökte och var behöriga.

Läs också: 54 ungdomar får erbjudande om sommarjobb hos Skinnskattebergs kommun

– Vår utökning av ferieverksamheten är ett resultat av kommunens satsning på arbetsmarknad, integration och kompetensförsörjning. Det är fantastiskt roligt att intresset har varit så stort. Att vi har mer än fördubblat antalet ferieplatser hos oss i sommar, är mycket tack vare alla verksamheters goda arbete och entusiasm. Jag uppskattar det väldigt mycket, säger kommunalrådet Carina Sándor (L) i ett pressmeddelande.

Kommunen har dessutom satsat på att erbjuda ytterligare en tjänst under sommaren. En feriekoordinator har tillsatts och ska arbeta med att sammanhålla all ferieverksamhet.

Till denna tjänst har man valt att anställa en ungdom som genom detta får ett sommarjobb under 11 veckor. Huvuduppdraget blir att sammanhålla, stämma av med feriearbetarna regelbundet, samt utvärdera deras tid hos kommunen.

– Feriekoordinatorn var en satsning från sektorn personal och kansli eftersom vi var intresserade av att hitta ett sätt att fånga upp vad man tycker om kommunen som arbetsgivare. Utifrån resultat, i slutet på sommaren, kommer vi kunna arbeta mer kring marknadsföring och hur vi väljer att attrahera framtida arbetskraft, säger Christine Larsson, personaladministratör.

– Vi ville finna en driftig och ansvarstagande person som inte skulle vara rädd för att visa framfötterna. Denna individ skulle helhjärtat kunna gå in i arbetet kring feriearbetarna och finnas till för dem genom arbetsbesök och som informationskanal.

Feriekoordinatorn kommer sedan sammanställa underlaget till en rapport som kan användas i kommunens framtida arbete med rekrytering och kompetensförsörjning.

Det satsas även på handledarna som ska ta hand om kommunungdomarna. Därför äger en handledarutbildning rum i början av juni.

Annons