Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidragen betyder mycket för Norberg och Skinnskatteberg

Ungdomarna i Skinnskatteberg och Norberg behöver inte gå sysslolösa i sommar. Även dessa kommuner har fått statliga bidrag för sommarlovsaktiviteter.

Annons

Allaktivitetshuset Sture i Skinnsberg håller öppet tre dagar i veckan förutom mellan vecka 29 och 31 då det är helt stängt.

– Vi kommer att gå efter väderleken och hitta på olika saker från dag till dag. Förra året fick vi ställa in mycket som var planerat på grund av regn, säger Roger Ingvarsson, verksamhetsledare på Sture.

Skinnskatteberg har fått 139 000 kronor i bidrag från MUCF. Aktiviteterna är ännu på planeringsstadiet.

– Vi håller på att ta fram ett program. Jag tror det kommer betyda jättemycket för barn och ungdomar att få möjlighet till aktiviteter på orten, säger Stefan Horn, rektor för Klockarbergsskolan.

Norberg har fått 161 000 kronor från MUCF, vilka kommer att förvaltas i sommarlovsaktiviteter för låg- och mellanstadieelever under de tre första veckorna efter skolavslutningen.

Ungdomsgården Unkan kommer också att ha aktiviteter samt ha öppet dagtid, förutom vecka 29 till 31. Bidraget leder till fler gratisaktiviteter i år.

– Nu kan vi beställa bussar för att åka i väg och ta hit folk som håller i olika aktiviteter. Vi kommer ha bland annat skejtprojekt, grillkvällar och fiskekurs säger Carina Sörhammar på ungdomsgården Unkan.

Läs också:  Ungdomscenter tar ett nytt grepp inför sommaren

Se mer: TV: Ungdomscenter - en viktig oas för många

Annons