Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina Sándor fick för mycket betalt

Kommunalrådet Carina Sándor (L) fick för stora arvoden i flera månader för posten som kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg.

Annons
Carina Sándor (L), kommunalråd i Skinnskatteberg.

Kommunens revisorer riktar kritik mot hur utbetalningen av arvodet för kommunstyrelsens ordförande har skötts under förra året.

Arvodet skulle ligga på 450 000 kronor och vara för en tjänstgöring på 75 procent, efter att förvaltningsrätten i Uppsala under våren upphävt kommunfullmäktiges tidigare beslut, om att kommunstyrelsens ordförande skulle arvoderas efter en tjänstgöring på 100 procent, motsvarande en årslön på 600 000 kronor.

I drygt fem månader betalades det högre arvodet ut, vilket motsvarar 50 000 kronor i månadslön i stället för 37 500. Det innebär drygt 65 800 kronor, brutto, i för höga arvoden.

Det hela beror på en miss från kommunens förvaltning, menar Nima Poushin, kommunchef i Skinnskatteberg.- Beslutet har verkställts fel. Lönekontoret har missförstått från och med när beslutet i fullmäktige ska gälla, vilket resulterade i att det betalades ut för mycket pengar för januari till maj. Detta är förvaltningens ansvar och jag beklagar att det har drabbat Carina Sándor personligen, säger han.

- Första gången jag påtalade att det blivit fel måste varit i februari eller mars, men den justerande siffran från lönekontoret kom till mig i slutet av november. Sedan kom fakturan i januari, då betalade jag. Men det var därför det tog så lång tid innan det justerades, säger Carina Sándor.

Annons