Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 64 år – nu har PRO egna lokaler

Trubadur, allsång och en invigningsceremoni stod på schemat när PRO i Skinnskatteberg firade in sina nya lokaler i tisdags.

Annons
Skinnskattebergs kommunalråd Carina Sándor (L), Sören Juhlin, ordförande i PRO Skinnskatteberg, kommunchefen Nima Poushin och Ulla Berndtsson, ordförande i PRO:s Västmanlandsdistrikt, hjälptes åt att inviga PRO:s nya lokaler.

PRO:s lokala förening i Skinnskatteberg har äntligen fått egna lokaler för sina aktiviteter.

– Detta är jätteviktigt för oss. Nu är vi inte beroende av andra föreningar eller kommunen när vi ska göra något. Nu kan vi ha aktiviteter när som helst, säger Anders Nordenbris, sekreterare i PRO Skinnskatteberg.

De nya lokalerna ligger på Bergslagsvägen, mitt emot räddningstjänsten i Skinnskatteberg.

– Det är bra med en fast samlingspunkt, dessutom är det mitt i byn. Innan har vi varit i alla möjliga lokaler, säger medlemmen Gunnel Danielsson, och fortsätter:

– PRO betyder ganska mycket. Det är socialt och man tar hand om varandra.

PRO i Skinnskatteberg har i dag cirka 100 aktiva medlemmar. Anders Nordenbris hoppas att fler nu kommer att delta aktivt och tror även det kommer bli fler aktiviteter framöver, tack vare det centrala läget och att de nu har en ordinarie lokal.

– Ju fler aktiva medlemmar vi har desto större chans har vi att överleva som förening. Medlemsavgifterna räcker inte särskilt långt.

PRO har 330 medlemmar i centralorten och är en förhållandevis stor förening.

– Det bor ju inte mer än 3 000 personer i centralorten, så det är 10 procent som är PRO-medlemmar.

Deltagarna bjöds på trubadurunderhållning under invigningen av lokalerna på Bergslagsvägen. PRO i Skinnskatteberg bildades 1952. Medlemmarna är mellan 50 och 97 år. Boule, bowling, bridge och fiske hör till de vanliga aktiviteterna.
Annons