Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enda bankomaten kommer att stängas

Om två veckor går det inte längre att ta ut pengar på torget i Skinnskatteberg. Men behovet av en bankomat på orten är stort och leverantören försöker hitta en lösning.

Annons
Det går även att ta ut pengar på Ica och Coop i Skinnskatteberg. Dessa alternativ medför dock i vissa fall en del villkor, till exempel att man måste handla.

Den kommande nedmonteringen av bankomaten har att göra med att Skinnskatteberg i höstas miste en annan samhällsservice.

– Att vi stänger uttagsautomaten i Skinnskatteberg hänger ihop med att banken har flyttat. Vi har av tradition legat i anslutning till bankkontor, säger Johanna Holst, kommunikationsansvarig på Bankomat AB, som äger bankomaten på torget i Skinnskatteberg.

Automaten stängs i mitten av augusti och kommer att vara stängd under en period. Men företaget siktar på att kunna behålla den.

– Vi vill vara kvar och ser att det finns ett behov av vår service. Därför ser vi över möjligheten att behålla automaten, antingen i nuvarande lokal eller någon annanstans, säger Johanna Holst.

Så vågar man hoppas på att den blir kvar?

– Det vågar vi inte lova men det är vår ambition och vi tittar på olika alternativ. Men vilken lösning det blir är svårt att säga i dagsläget, säger hon.

När kan man i sådana fall vänta sig en lösning?

– Det är svårt att säga men kanske under tidig höst.

Hur många uttag har gjorts från automaten i år?

– Några sådana siffror har vi inte men vi har konstaterat att den används mycket och att det finns behov att ha den kvar.

Läs mer: Bank lämnar Skinnskatteberg

Annons